Tanskan pronssissa kitkerä sivumaku

Tanskan pyörätuolirugbymaajoukkueella oli kaksijakoiset tunnelmat 56–48 (26–25) -voittoon Saksasta päättyneen EM-kilpailujen pronssiottelun jälkeen. Mitali on toki aina mitali, mutta joukkueella on yhä tuoreessa muistissa perjantain katkera jatkoaikatappio Ruotsille.

– Tavoitteemme oli selviytyä Rioon, joten olemme tietysti pettyneitä, Tanskan valmentaja Torben Nygaard totesi.

EM-kilpailujen kaksi parasta joukkuetta varmisti paikan vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin. Vielä vuoden 2014 MM-kilpailuissa kotimaassaan Tanska oli Iso-Britannian jälkeen Euroopan toiseksi paras joukkue, mutta Pajulahden EM-kilpailuissa naapurimaa nousi edelle niukimmalla mahdollisella tavalla, toisella jatkoajalla.

– Se ottelu ratkesi heidän taktiseen paremmuuteensa, ja siitä minun täytyy ottaa valmentajana vastuu. Mutta se, että hävisimme, ei tarkoita, ettemmekö yhä olisi hyvä joukkue, Nygaard sanoi.

– Eilisen valtavan pettymyksen jälkeen pystyimme kokoamaan itsemme loistavasti pronssiotteluun. Tiesimme Saksan tekevän ottelusta meille vaikean, sillä heille pronssimitali olisi ollut valtava saavutus, hän jatkoi.

Nygaardin mukaan tanskalaisten täytyy ensin levätä vähän kotimaassa, mutta sen jälkeen alkaa valmistautuminen keväällä järjestettävään viimeiseen Rion karsintaturnaukseen.

– Meidän tavoitteemme on yhä päästä Rioon, tämä oli vain iso töyssy sillä tiellä, Nygaard päätti.