Britit palasivat mestareiksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen

Iso-Britannia voitti Ruotsin pyörätuolirugbyn Euroopan mestaruusfinaalissa jäätävän trillerin päätteeksi. Ottelu oli avoin viimeiselle minuutille saakka, ja vaikka Ruotsi oli ollut kuskin paikalla läpi ottelun, käänsi Iso-Britannia pelin edukseen 49–48-numeroin.

– Me uskoimme itseemme viimeiseen sekuntiin saakka. Me hallitsimme kellon erittäin hyvin, Iso-Britannian valmentaja Paul Shaw sanoi viitaten siihen, että joukkue osasi taktikoida itselleen neljänneksen viimeisen hyökkäysvuoron.

Ruotsin Tobias Sandberg tälläsi brittien Ayaz Bhutaan musertavan kovan taklauksen ottelun päätösminuuteilla saaden joukkueelleen pallonriiston ja edun itselleen. Iso-Britannia nousi kuitenkin tästäkin Jim Robertsin katkaistua Sandbergin heiton viimeisellä minuutilla.

– Henkisesti me olemme erittäin vahvoja, Shaw vakuutti.

Ottelu oli täysin erilainen kuin joukkueiden alkulohkokohtaaminen, jonka Iso-Britannia voitti peräti 16 maalilla.

– He tulivat otteluun erilaisella taktiikalla kuin aiemmassa ottelussa, ja meiltä kesti aikamme sopeutua siihen, Shaw totesi.

Iso-Britannia sai Pajulahden EM-kilpailuista sen mitä tuli hakemaan: paralympiapaikan Rioon ja kultamitalit kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kaikkiaan tämä oli brittien viides Euroopan mestaruus. Ruotsilla mestaruuksia on yksi vähemmän.

– Rioa varten meidän pitää taas nousta uudelle tasolle, olla nopeampia, vahvempia ja taktisesti valppaampia, Shaw sanoi.

Yksikään Euroopan maa ei ole pyörätuolirugbyn historiassa voittanut paralympia- tai maailmanmestaruusmitalia.

– Olisi hienoa päästä kirjoittamaan historiaa Riossa, Shaw päätti.

Lisää EM-kilpailuistawww.wrec2015.fi